Profesionalni strojevi obrade drveta

računala dodatna oprema
Električno računalo

Piljenje drveta na dnevnoj bazi traži jako puno vremena u mjerenju i računanju i time smanjuje proizvodnost. Wood-Mizerovo elektroničko računalo je preuzelo proces procjenjivanja od samog piljenja i povećalo iskoristivost i proizvodnost. Uporabom električnog računala pilar ne treba raditi na mjerenjima i faktorima iznosa samog piljenja. Sve što je potrebno je da namjesti željenu debljinu piljenice i započne piljenje. .

predrezac dodatna oprema
Predrezač

Pošto je vrlo često vanjska površina trupca pokrivena muljem, prijeskom, kamenčićima, predrezač je esencijalna potreba za povećanje vijeka trajanja lista pile na vašoj pilani. Predrezač čisti trag ispred ulaska tračne pile u drvo, sprječavajući da pila prolazi kroz mulj, kamenčiće, prijeska i ostale prljavštine. Snažni motor predrezača pomaže da vaše pile ostanu dugo vremena oštre, smanjujući korake brušenja, a manje vremena koje potrošite na skidanju i oštrenju vaših pila daje više vremena za piljenje.

sustav vodenog podmazivanja dodatna oprema
LubeMizer sustav vodenog podmazivanja

Bez ispravnog podmazivanja pojedine vrste drveta se vrlo teško pile, jer se biljni sok priljepljuje na list pile i uzrokuje smanjenje efikasnosti. LubeMizer sustav održava list tračne pile čistim za glatko piljenje. Ima podesivi električni protok i pumpu kojom se dodaje posebna tekućina na obje strane lista pile. LubeMizerov aditiv dodaje se u malim iznosima za drvo sa malo soka, a u povećanim iznosima da očisti pilu od naslaga biljnog soka.

laser dodatna oprema
Laser

Idealno pomagalo za natkrite pilane, jer lasersko svjetlo precizno pokazuje gdje će list pile ući u drvo, poboljšavajući točnost i povećavajući proizvodnost. Laserski pokazivač može se naknadno ugraditi na Wood-Mizerove pilane opremljene sa 12 voltnim akumulatorom. Nije preporučen za uporabu na direktnom sunčevom svjetlu. Nije na raspolaganju za modele LT15 i LT20.

autokvacilo dodatna oprema
Autokvačilo

Samo sa pomakom prsta možete uključiti kvačilo i imati punu snagu motora. Pomakom prsta u drugom smjeru zaustaviti će list pile i staviti motor u čekanje. Nije dostupan za modele LT15 i LT20.

sjedalo pilara dodatna oprema
Sjedalo pilara

Sa dodanim sjedalom za pilara odmarate noge i koncentrirate na piljenje. Postavljanjem sjedala smanjuje se dužina piljenja za 63.5 cm. Lako se skida za potrebe piljenja dugih trupaca. Nije dostupan za modele LT15 i LT20.

kuke za okretanje trupa dodatna oprema
Kuke za okretanje trupa

Ove tradicionalne šumarske kuke za okretanje su potreba svake pilane. Rabe se za okretanje, podizanje, pomicanje i usmjeravanje trupaca na i oko vašeg stroja. Naše kuke za okretanje su napravljene od specijalnog kaljenog čelika na 1.2 m dugim drškama od hickory-drveta. Potrebne su minimalno dvije kuke za osnovno rukovanje trupcima.

pokrovi pilana dodatna oprema
Pokrovi pilana

Zaštitite svoju investiciju sa visoko kvalitetnim pokrovima koji odgovaraju svim našim modelima. Ovi čvrsti pokrovi su napravljeni iz visoko kvalitetnog, staklenim vlaknima pojačanog, materijala i ugrađenim metalnim prestenovima i gumenim trakama za zaštitu od snažnih vjetrova. Naš pokrov iz jednog komada (CC) štiti glavu pilane, stroj, upravljače komande i motore za naprijed/natrag.

podesive noge dodatna oprema
Podesive noge

Podesive noge su standardna oprema na pokretnim modelima pilana. Lako se namještaju podešavanjem vijaka i osigurava stabilno postolje za piljenje dugih truapca, čak i na najgrubljim terenima.