Wood-Mizer Hrvatska

Dobrodošli na hrvatsku web stranicu Wood-Mizer Industrije, svjetskog predvodnika u pokretnim i stacionarnim uskrotračnim pilanama i pilama.
Sa drvetom mi možemo napraviti bolji svijet za milione ljudi, danas i sutra. Održivost i profitabilnost je trajni cilj Wood-Mizera u inovacijama i rješenjima primarne prerade drva.

CEO wood mizer richard vivers

“People are much more aware of the need to conserve and maintain forest cover. They are realising how important it is for the environment and preserving the resource for the future. We want to play our part in that as well.”

Richard Vivers, President and CEO

Sa Wood-Mizerom možeš ispiliti bilo koje drvo na bilo kojem mjestu.

Wood-Mizer Industrija oprema moderna pilanarska postrojenja sa naprednim proizvodima koji povećavaju profitabilnost i promiču održivost. Prvi osnovni modeli prerasli su u visoko učinkovite strojeve sposobne da ispile trupce u bilo kojem dijelu svijeta. Profesionalna narandžasta linija pilana i opreme nudi široki izbor mogućnosti malim poduzetnicima i pojedincima.
Industrijske pilane i linije za preradu tanke oblovine imaju nivo i mogućnost komercijalne proizvodnje uz održavanje visokih prednosti uskih tračnih pila, nižih proizvodnih troškova i boljeg iskorištenja svakog trupca.
Pilane širokih tračnih pila za pouzdanu proizvodnju čak i u dalekim područjima su zadnji napredni proizvod Wood-Mizerovih pilana. Drugi različiti proizvodi uključuju raspiljivačice, okrajčivače, profilirke, pile poprečnog reza, kao i opremu za rukovanje trupcima. Wood-Mizer proizvodi široki izbor listova tračnih pila koji režu bilo koju vrstu drveta, od ekonomičnog karbonskog čelika za trajnu proizvodnju, pa do visoko kvalitetnog čelika sa stelitnim zubima i bimetalnim pilama za najteže zahtjeve.

Moderna proizvodnja

Moderna pilanarska postrojenja u USA i Europi garantiraju maksimalnu kvalitetu pri prihvatljivoj cijeni – bilo gdje u svijetu. Vrhunski čelik i dijelovi najviše kvalitete su sastavni dio strojeva. Vodeći proizvodni principi i stalna poboljšanja u svim odjelima pronalaze nove načine poboljšanja proizvodnje, kvalitete i brzine. Prisutna kontrola kvalitete i stalno poboljšanje i primjena u svakom koraku proizvodnje, od početnih ideja i razvoja, pa do primjene u svakoj jedinici.

wood-mizer povijest
wood-mizer povijest

Više od 60.000 kupaca širom svijeta

Sa podružnicama na pet kontinenata i više od 100-tinu autoriziranih distributera širom svijeta, Wood-Mizer je posvećen uspjehu kupca. Naši internacionalni prodavači i servisni timovi nude savjete, iskustvo, lokalni servis širom svijeta sa iskustvom raziličitih tržišta kroz puno godina. Puno kupaca i malih poduzetnika podržavaju svoje obitelji stalnom isporukom drveta iz lokalnih šuma. Poljoprivrednici, stolari i umjetnici su u mogućnosti da izrežu trupce prema svojim posebnim potrebama i željama. Oni aktivno pomažu rastu svoje lokalne ekonomije, stvarajući radna mjesta i povećavajući životne standarde u svim dijelovima svijeta.

Budućnost

Mi vam pokušavamo pomoći u pravom izboru pilane za vaše specifične, ipak amibiciozne, potrebe. Nabavkom Wood-Mizer pilane niste samo nabavili stroj, postali ste dio velike Wood-Mizerove obitelji.
Budućnost vaše firme sa povjerenjem prepustite Wood-Mizeru. wood-mizer

Naša povijest

Wood-Mizer započeo je sa skromnim radom 1982. godine – u garaži u Indiani, USA. Donald Laskowski i Daniel Tekulve imali su ideju za efikasniji način piljenja trupaca u građu. Oni su stvorili nešto novo i pojavile su se nove mogućnosti. Iznenada svatko je mogao ispiliti svoje trupce lagano i ekonomično u građu i revolucija za pilanare širom svijeta je započela. Tvornica, izgrađena u Indianapolisu je proizvela 2.500 pilana u samo 5 godina. Jeftina pilana pretvara trupce u kvalitetnu građu, koje su do sada proizvodile samo klasične pilane!
Industrija pokretnih pilana je u porastu i kupci sada zahtjevaju pilane sa većom proizvodnošću. 1997. godine Wood-Mizer je odgovorio na te zahtjeve nudeći super seriju pilana. Slijedeći korak bila je pilana LT15 – najmanja pilana u Wood-Mizerovoj ponudi. Godine 1990. Poljski poduzetnik prepoznao je mogućnosti i uveo je Wood-Mizer proizvode u Europu. Europska podružnica je izgrađena u mjestu Kolo u Poljskoj, kako bi servisirala tržišta Europe, Afike i Azije. Kompanija raste i sve više i više ljudi se uvodi u koncept piljenja uskom tračnom pilom.
Danas, Wood-Mizer Industrija je dinamična i moderna internacionalna kompanija. Europa, Azija i Afrika su servisirane iz Europske podružnice. Radeći po ISO 9001-2008 standardima, moderno postrojenje zapošljava više od 300 radnika. U 2007. godini dograđeno je novih 2.400m2 prostora za proizvodnju listova tračnih pila i omogućilo je instalaciju dodatnih proizvodnih linija, i time oslobodilo postojeći prostor za proizvodnju pilana. U 2012-2013. godini sagrađene su dvije nove zgrade koje povećavaju proizvodni prostor i uredski prostor sveukupno za 4.200m2. Povećana je proizvodna zgrada kao i servisno-prodsajna zgrada za kupce.
Servisni centri Wood-Mizera su u porastu sa predstavnicima u više od 100 zemalja. Kroz više od 30 godina rada širom svijeta, Wood-Mizer je proizveo više od 60.000 pilana i raznovrsne dodatne strojeve za preradu drveta.

wood-mizer povijest
wood-mizer povijest